Wet kwaliteitsborging IntegratieVanaf 1 januari 2024 gaat de nieuwe Wet kwaliteitsborging in. Met ENK Software maken wij het voor installatie- en bouwbedrijven in Nederland zo eenvoudig mogelijk om aan de eisen van de nieuwe wetgeving te kunnen voldoen. Huidige klanten van ENK Software kunnen al enige tijd gebruik maken van de oplossing voor de registratie van de werkzaamheden, voor nieuwe klanten is een gratis demo op locatie mogelijk.

Wet kwaliteitsborging

Met de nieuwe Wet wil het kabinet dat bouwbedrijven de kwaliteit van hun werk beter controleren. Zo kan de bouwkwaliteit van gebouwen verbeteren door minder bouwfouten en gebreken. Om dit te realiseren moet er vanaf het nieuwe jaar gewerkt worden met een opleverdossier Wkb. Dit opleverdossier bevat gegevens en bescheiden die volledig inzicht geven in de nakoming van de overeenkomst door de aannemer en de uitgevoerde werkzaamheden. Eerder dit jaar hebben wij een uitgebreid artikel geschreven over de nieuwe Wetgeving, welke hier terug te lezen is.

Werkzaamheden eenvoudig vastleggen

Bij ENK Software hebben wij een eenvoudige oplossing gevonden voor de registratie van de werkzaamheden en wordt er tevens voorkomen dat er dubbel werk wordt verricht. Wij hebben hiervoor een weloverwogen keuze gemaakt om een integratie te bouwen met Woub. Hiermee is het mogelijk om alle partijen continu te informeren over voortgang en/of wijzigingen van het project via een eenvoudig in gebruik zijnde website en een handige app voor alle partijen. Maar niet geheel onbelangrijk, door het verzamelen van deze gegevens is het mogelijk om het opleverdossier met één klik te exporteren naar een PDF-document.

Gegevens automatisch overnemen

De integratie is inmiddels helemaal afgerond en dat maakt het sinds oktober mogelijk om bestaande gegevens vanuit ENK Software automatisch over te nemen in Woub. Denk hierbij aan relatie en werk-gegevens. Om de integratie al vanaf oktober beschikbaar te maken in de software, heeft ENK Software haar klanten alvast laten wennen aan hoe om te gaan met deze nieuwe Wetgeving. Tevens willen wij hiermee laten zien dat het op deze manier (met integratie) niet lastig hoeft te zijn om aan de Wkb te voldoen.

Aan de slag met Wkb

Wil je met jouw bedrijf ook zo snel mogelijk aan de slag met de nieuwe wetgeving Wkb? Wij praten je graag bij over hoe dit eenvoudig te realiseren is met ENK Software. Neem contact op voor meer informatie.

Gratis demo voor nieuwe klanten

Maak je nog geen gebruik van ENK Software, maar wil je wel goed voorbereid zijn op de nieuwe wetgeving? Wij komen graag bij jouw bedrijf langs om onze software te laten zien. Hiervoor kun je een gratis demo aanvragen en bellen wij jou op voor het maken van een afspraak.