Klantcase Den besten Bouw - Enk Software

Klantcase: Den Besten Bouw

Altijd en eenvoudig overzicht bij Den Besten Bouw met ENK Software

Al zeventien jaar maakt Den Besten Bouw gebruik van ENK Pro. Al snel werd duidelijk dat hierdoor beter inzicht kwam in de daadwerkelijk opbrengsten van bepaalde projecten, mede door het eenvoudig verzamelen van gegevens zoals uren, materialen en eenheden in ENK Software. Door de jaren heen zijn er wel een aantal maatwerk aanpassingen gedaan, waardoor het pakket compleet aansluit bij de bedrijfsprocessen van Den Besten Bouw en de software niet meer is weg te denken.

Den Besten Bouw

Den Besten Bouw is 20 jaar geleden opgericht door Leonard Den Besten in Capelle aan de IJssel. Leonard: “Ik zocht een baantje naast mijn studie aan de MTS, toen deze zoektocht moeilijker bleek gedacht ben ik voor mijzelf begonnen.” Achteraf een goede keuze, want inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een aannemersbedrijf waar je terecht kunt voor een nieuwe voordeur tot een heel nieuw appartementencomplex.

Na een aantal jaar offertes en calculaties in Excel en Word te hebben gemaakt ontstond er de behoefte voor een bedrijfssoftware waar dit ook allemaal in mogelijk was en waar ook de weekstaten in bijgehouden konden worden. “Wij hebben gelijk gekozen voor het meest uitgebreide pakket van ENK Software, ENK Pro. Inmiddels maken wij hier al zeventien jaar naar tevredenheid gebruik van en werken wij dagelijks met vier binnendienst medewerkers met de software.

Nacalculaties

Den Besten Bouw heeft veel verschillende projecten, van klein tot groot. Met ENK Software houdt het bedrijf alles overzichtelijk. Van de gemaakte uren van ZZP’ers in de weekstaten tot daadwerkelijke opbrengst van projecten inzichtelijk in de nacalculaties. Door het verzamelen van gegevens zoals uren, materialen en eenheden in ENK Software is het maken van een nacalculatie eenvoudig en wordt er inzichtelijk hoe projecten efficiënter gedaan kunnen worden. “Eigenlijk zijn wij met het doen van de nacalculaties met ENK Software pas geld gaan verdienen”.

 

Voor het automatisch verwerken van de uren van buitendienst medewerkers wordt er sinds kort gebruik gemaakt van de Uren App. “Het bevalt erg goed! De werknummers per project zijn zichtbaar en wij kunnen precies zien hoeveel uren er worden geschreven op een bepaald project. Het kan eigenlijk niet fout gaan en dat scheelt een hoop frustraties op de werkvloer”. Daarnaast hebben de buitendienst medewerkers van Den Besten inzicht in de weekstaat en kunnen de medewerkers ook voor- of achteruit bladeren in de kalenderweken en vrije dagen boeken.

“Ik ben heel enthousiast over ENK Software, dit komt zeker ook door het maatwerk dat de afgelopen jaren is toegepast en het helemaal aansluit bij onze bedrijfsprocessen.” Frans van ’t Schip is al jarenlang de vaste consultant van Den Besten Bouw en heeft diverse maatwerk aanpassingen voor het bedrijf gerealiseerd. Een van deze aanpassingen is de intercompany boekhouding die is toegevoegd aan de software. Hiermee is het mogelijk om facturen van de verschillende ondernemingen van Den Besten eenvoudig naar elkaar door te berekenen. “Het maatwerk en de persoonlijke benadering van ENK Software is wat je bij andere software aanbieders niet snel krijgt. Dit maakt ENK Software uniek.”