Installatiebedrijf P.H. Frauenfelder

Gebruiksvriendelijke en flexibele software

P.H. Frauenfelder is een bedrijf met een rijke historie. “Maar ook een bedrijf dat door de tijd ingehaald dreigde te worden,” vertelt directeur Dennis Endlich. “Bij mijn komst in 2000 werden praktisch alle werkzaamheden nog handmatig verricht. Een automatiseringsslag was dan ook hard nodig om concurrerend te blijven en onze klanten naar behoren te kunnen bedienen.” Inmiddels werkt Frauenfelder sinds 2003 met ENK Pro.

 

frauenfelder

Dennis Endlich (links) en John van den Assem

Onze eisen waren:

  • Gebruiksgemak
  • Flexibiliteit
  • Betaalbaarheid

“Wat ENK Software liet zien, sprak ons meteen aan”ENK Pro stroomlijnt onze bedrijfsprocessen en het gebruiksgemak is groot. Dat was voor ons een belangrijke vereiste, want binnen ons bedrijf was nauwelijks ervaring met automatisering. Ook de betaalbaarheid van hun oplossingen sprak aan.” John van den Assem, administrateur bij P.H. Frauenfelder voegt daar de flexibiliteit nog aan toe: “De schermindelingen waren eenvoudig op maat aan te passen. Waar nodig konden we zelf extra velden aanmaken of juist weghalen, net wat wij prettig vonden werken.”

De voordelen die wij ervaren:

  • Meer doen met minder mensen. Volgens Endlich was de stap van projectgericht naar servicegericht werken zonder automatisering niet mogelijk geweest. “Servicegericht werken betekent veel offreren en snel reageren. En dat gaat met veel calculeren en veel teksten samen – alle werkzaamheden moeten namelijk duidelijk omschreven worden. Vroeger deden we dat allemaal met de hand. Ik denk dat we zonder ENK Pro wel vijftien mensen nodig zouden hebben op kantoor. Nu blijft dat beperkt tot drie.”
  • Strakke planning. ENK Pro koppelt de binnengekomen opdrachtbonnen aan onze dertig monteurs. Een monteur dubbel boeken komt niet meer voor, het systeem meldt dat direct. Het planningssysteem koppelt de uren vervolgens aan de nacalculatie, zodat we inzicht krijgen in het kostenverloop en we waar nodig kunnen bijsturen.”

Endlich: “Ons webportal voor klanten scheelt ons veel tijd”

“De informatiebehoefte bij onze klanten is hoog, zeker bij onze grotere klanten, en wordt steeds specifieker,” stelt Endlich. “We onderhouden tenslotte hun materialen en daar hebben ze regelmatig vragen over. Via onze webportal is alle gewenste informatie 24/7 te vinden. Offertes, bezoeken van de monteurs, de status van een gemelde storing… de complete klanthistorie is hiermee ook voor de klant inzichtelijk. Voorheen moest de klant ons hiervoor bellen of mailen, nu kan hij alles zelf tot in detail opzoeken. Klanten waarderen deze service en het scheelt onze medewerkers veel tijd.”

DOWNLOAD GEHELE INTERVIEW (PDF)

Het Haagse loodgieters-, cv- en dakdekkersbedrijf P.H. Frauenfelder B.V., opgericht in 1939, is een van de grootste installatiebedrijven in de regio Haaglanden. Het bedrijf is actief op zowel de zakelijke als de particuliere markt met grote en kleinschalige werken.

frauenfelder