ONZE ONDERSTEUNING

Wij ontwikkelen onze software zo dat onze klanten er prettig mee kunnen werken. Toch kan het zijn dat u een vraag of een wens heeft. Hieronder vindt u een overzicht aan ondersteuning die wij onze klanten bieden.

Hulp op afstand

Om u snel van dienst te zijn, maken wij gebruik van “Hulp op afstand” software (Teamviewer). Op die manier kunnen onze helpdeskmedewerkers direct met u meekijken als u een vraag heeft. En is de vraag beantwoord, dan wordt de verbinding weer verbroken.

Via onderstaande link kunt u een programma opstarten waarmee u onze helpdesk medewerkers (tijdelijk) toegang kunt geven tot uw pc.

 

Helpdesk

Wij hebben een helpdesk, waar u met al uw vragen rondom ENK Software terecht kunt.

De helpdesk is bereikbaar:
van 08:00 tot 12:30 en
van 13:00 tot 17:30 uur

Telefoonnummer: 0251 – 318548
Email: helpdesk@enk.nl

Express Cursus voor ENK Standaard, Basic en Plus

Om snel te leren werken met het pakket en er alles uit te halen wat erin zit, kunt u een Express Cursus doen.
De cursussen vinden plaats in Uitgeest en zijn ontwikkeld op basis van praktijkgerichte voorbeelden. Natuurlijk kunt u daar ook terecht met uw eigen praktijkvragen.

Werkt u met ENK Pro of Enterprise?

Wilt u uw medewerkers beter leren omgaan met ENK Pro of Enterprise? Dan kunt u contact met ons opnemen voor onze inhouse trainingen.

Serverspecificaties

Download hier de serverspecificaties.

In een aantal gevallen is het noodzakelijk om in ENK wijzigingen door te voeren om de koppeling met uw boekhoudprogramma in het nieuwe boekjaar goed te laten functioneren. Maakt u gebruik van een van onderstaande boekhoudpakketten, klik dan op de link voor het stappenplan om een nieuw boekjaar in uw ENK Software pakket aan te maken.

Maakt u gebruik van een ander boekhoudpakket dan hieronder genoemd, dan hoeft u geen wijzigingen door te voeren aangezien uw boekhoudpakket i.c.m. ENK Software hier reeds op is ingericht.  Opmerking: u dient uiteraard wel zelf te controleren of het noodzakelijk is om in uw boekhoudpakket een nieuw boekjaar aan te maken.

Accountview Offline

Multivers Offline

Exact Online

Multivers Online

Twinfield

Wat moet u doen?

Maak een nieuwe BTW-code aan

Het lage btw-tarief wijzigt op 1 januari 2019 van 6 % naar 9 %. Voor de correcte werking in ENK Software is het zeer belangrijk dat u een nieuwe BTW-code in ENK Software gaat aanmaken en NIET de bestaande BTW-code (in veel gevallen BTW code 2) gaat wijzigen van 6% naar 9%. Als u dit namelijk doet, worden mogelijk historische in- en verkoopfacturen (en calculaties en offertes) waar het lage BTW tarief voor geldt gewijzigd, met (mogelijk) alle gevolgen van dien!

Heeft u een boekhoudkoppeling?

Daarnaast is het mogelijk dat u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket in combinatie met ENK Software. Deze wijziging van BTW-tarief heeft impact op uw boekhouding en de verwerking van in- en verkoopfacturen vanuit ENK Software naar uw boekhouding. Mocht u gebruik maken van een boekhoudkoppeling, dan is het belangrijk om te beoordelen of er – in uw boekhoudsoftware – wel of geen aanpassing nodig is.

PDF met uitleg

Door te klikken op deze link , opent u een PDF waarin twee belangrijke zaken staan beschreven:

  • Per boekhoudpakket staat beschreven of en welke aanpassingen u voor 1 januari 2019 ZELF moet regelen, onze helpdesk kan u hier niet bij ondersteunen
  • Hoe u een nieuwe BTW-code in uw versie van ENK Software aanmaakt