twee mensen die overleggen

“Het kan makkelijker en goedkoper”

We zijn allemaal gewend dat we online en digitaal alles snel kunnen regelen. Dat was nog niet zo toen ENK Software ruim 25 jaar geleden begon. Maar toen zagen we al wel kansen om processen gebruiksvriendelijker te maken tegen lagere kosten. Dat bleef altijd onze filosofie en we groeiden mee met de nieuwste ontwikkelingen. Wij vonden dat het gemakkelijker en goedkoper kon. Meer weten?

Neem contact op

Ondersteuning met ruim 25 jaar ervaring

Vandaag de dag helpen we honderden kleine en middelgrote bouw- en installatiebedrijven om snel en gemakkelijk te calculeren, te plannen en te facturen. Met handige extra’s als het digitaliseren van werkbonnen en praktische koppelingen met bekende boekhoudprogramma’s en 2BA, besparen onze klanten veel tijd, geld en niet te vergeten, ergernis! Want veel handmatige zaken en eigen excelletjes kosten tijd en energie. De kans op fouten is groot.

Met een team van enthousiaste mensen staan we elke dag klaar om onze software te implementeren, verder te ontwikkelen en om onze klanten nog meer te bieden dan dat ze vandaag al kunnen!

Het ontstaan van ENK Software in vogelvlucht

ENK Software is gestart in 1996 waarbij in de eerste jaren vooral de focus lag op het bouwen van software op maat: “U vraagt en wij draaien!” Tot de broer (eigenaar van een aannemersbedrijf) van een van de oprichters van ENK vroeg om een software pakket te bouwen waarbij zijn bedrijf van A tot Z in een keer werd geautomatiseerd. We praten over de periode dat de DOS tijd achter ons werd gelaten en Windows 95 het daglicht zag.

Tot verbazing van ons bleek de bouw- en installatiewereld een “dorp” te zijn, oftewel iedereen kent elkaar. Al vrij snel werd bekend dat ENK software voor deze doelgroep maakt, en stap voor stap groeide het aantal klanten waardoor het nodig was om een eerste collega aan te nemen die de helpdesk voor zijn rekening ging nemen.

Vrij kort hierna nam een installatiebedrijf contact met ENK op om te vragen of de software ook voor die doelgroep geschikt is cq. te maken is. Vele gesprekken met E-commerce mannen (die wij nog steeds zeer dankbaar zijn) van de Technische Unie en andere groothandels volgden, waardoor wij in staat werden gesteld om de software volledig aan te passen (artikelbestanden, elektronisch bestellen etc.) aan de eisen en wensen van een modern installatiebedrijf.
Stap voor stap groeit ENK Software verder, tot ruim 28 mannen en vrouwen vandaag de dag anno 2022. En zoals wij het zelf noemen: positief eigenwijs, oftewel alles in eigen beheer. Een eigen ontwikkel afdeling, eigen consultancy en uiteraard heel belangrijk een eigen helpdesk die u direct telefonisch te woord staat.

Vandaag de dag is de software voorzien van een kantoorversie alsmede verschillende apps om de buitendienst te voorzien: een digitale werkbon app, de urenapp en een scanapp voor het magazijn. In 2020 is ENK Software onderdeel geworden van een beheersmaatschappij. De continuïteit van ENK Software voor zowel de medewerkers als voor haar klanten is hierdoor gewaarborgd. De oorspronkelijke aandeelhouders zijn onveranderd verantwoordelijk (gebleven) voor de aansturing van het bedrijf. Vanaf 2020 is naast de ondersteuning die u van ENK Software gewend bent, meer aandacht voor ontwikkeling van de organisatie, marketing en productinnovatie. Dit met als doel de klantenbasis voor betaalbare ERP Software voor de installatie en bouwbranche verder te verbreden.

1200 klanten
9999 gebruikers
28 jaar
30 medewerkers

“Met een team van 28 enthousiaste mensen staan we elke dag klaar om onze software te implementeren, verder te ontwikkelen en om onze klanten nog meer te bieden dan dat ze vandaag al kunnen!”

Werken bij ENK,
moet je doen!

Wil jij je verder specialiseren in je vakgebied? Jezelf verder ontwikkelen? Bij ENK Software kan heel veel. Van ontwikkelaar tot consultant, van accountmanager tot supportmedewerker. Check de vacatures of overtuig ons van jouw kunnen.

Bekijk vacatures
werkzaamheden op laptop

Ons team

Met een team van 28 enthousiaste mensen staan we elke dag klaar.

Barbara

Administratie

Ivo

Ontwikkelaar

Vanessa

Administratie

Damian

Ontwikkelaar

Frank

Helpdeskmedewerker

Cefas

Accountmanager

Frans

Senior consultant

Pablo

Ontwikkelaar

Maaike

Intern consultant

Nancy

Senior consultant

Max

Consultant

Mona

Teamleider consultants

Bas

Intern consultant

Richard

Ontwikkelaar

Christiaan

Consultant

Michiel

Consultant

Marcel

Derdelijns helpdesk

Maurice

Teamleider helpdesk

Mascha

Helpdesk/tester

Kick

Teamleider ontwikkeling

Jeroen

Helpdesk

Lasse

Helpdesk

David

Accountmanager Oost Nederland

Danilo

Accountmanager West Nederland

Dominic

Helpdesk

man die vloerverwarming aanlegt

“Het ENK Softwarepakket heeft een betaalbare instapprijs met grote aanpassings- en koppelmogelijkheden, die in gebruik veel eenvoud biedt.”

Actualiteiten

Blijf op de hoogte van laatste ontwikkelingen.

Uitleg Wet Kwaliteitsborging ENK

De nieuwe Wet kwaliteitsborging

Vanaf 1 januari 2024 gaat de nieuwe wet kwaliteitsborging gefaseerd in werking waar ieder bedrijf actief in de bouw mee te maken gaat krijgen. Wat betekent deze wet voor jou en hoe ondersteunt ENK Software jou bij de uitvoering van deze nieuwe wet.

Vacature ENK Helpdesk

Vacature Helpdeskmedewerker (Noord-Holland)

Een technische support medewerker ter ondersteuning van onze bestaande klanten. Je werk is dynamisch door de verschillende werkvelden waar je je mee bezig kunt houden.

twee mensen die overleggen

Vacature Consultant

Als Consultant bij ENK Software in Uitgeest werk je zelfstandig voor en bij onze klanten en bied je ze ondersteuning in het gebruik van onze software.