Eenvoudige registratie koudemiddelen

Eenvoudige registratie koudemiddelen volgens voorschriften BRL-100

 

Airco’s en andere koelinstallaties in onderhoud? Of ben je voornemens om warmtepompen te gaan plaatsen c.q. onderhouden? Het BRL-100 certificaat is een verplicht certificaat voor installatiebedrijven die werken aan koelapparatuur, klimaatregelingsapparatuur en warmtepompen met F-gassen. Als installateur is het belangrijk dat jij aan de eisen van BRL-100 kan voldoen en dat je het verbruik van koudemiddelen vastlegt.

Bij ENK Software krijgen wij steeds vaker het verzoek om de registratie van het verbruik van koudemiddelen (CFK) te implementeren. Met onze ENK Software is het mogelijk om dit eenvoudig te registreren, zowel via de software op kantoor als door de monteurs op locatie. Wij lichten deze twee manieren graag even verder toe.

BRL-100 Koudemiddelenbalans op kantoor in ENK Software

  • Per opdrachtbon kun je aangeven hoeveel kilogram koudemiddel verkocht, afgevoerd, gedemonteerd of gecorrigeerd is; deze gegevens worden geregistreerd in een boekjaar en in een specifieke cilinder.
  • Er is logica ingebouwd om foutieve invoer van getallen te voorkomen (begingewicht, eindgewicht, i.c.m. tarragewicht).
  • ENK Software genereert automatisch per cilinder een koudemiddelenoverzicht, over een zelf in te stellen periode (noodzakelijk voor controle).
  • Naast een overzicht per cilinder kan er ook een overall overzicht (van het verbruik) gegenereerd worden (noodzakelijk voor controle).
  • Per inkoopfactuur kun je aangeven hoeveel kilogram koudemiddel(en) ingekocht is/zijn.
  • Er is een mogelijkheid om het steknummer van de medewerker te registreren.

BRL-100 Checklist via app op locatie

  • Wij hebben een checklist samengesteld volgens de BRL-100 eisen, welke door de monteurs op locatie kan worden ingevuld. De monteurs kunnen via de Digitale Werkbonapp deze checklist gebruiken om op deze manier alle gegevens van de uitgevoerde werkzaamheden vast te leggen.
  • De waardes van de checklist worden opgeslagen bij de opdrachtbon zodat bij eventuele controle deze eenvoudig getoond kunnen worden.

Wil je deze implementatie graag toevoegen aan jouw ENK Software pakket? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op zodat wij dit voor jou kunnen realiseren.

Nog geen klant van ENK Software? Geen probleem. Wij laten je graag al onze mogelijkheden aan je zien tijdens een demonstratie.