Wet kwaliteitsborging IntegratieMet nog maar drie maanden op de teller voor de start van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging, zorgt ENK Software ervoor dat haar klanten goed voorbereid zijn. Want om klanten alvast te laten wennen aan hoe om te gaan met deze nieuwe wetgeving, is de door ENK gebouwde integratie al vanaf medio oktober beschikbaar voor alle software pakketten. 

Wet kwaliteitsborging

We kunnen er niet meer omheen, de start van de nieuwe Wet kwaliteitsborging (Wkb) vanaf 1 januari 2024. Met de nieuwe Wet wil het kabinet dat bouwbedrijven de kwaliteit van hun werk beter controleren. Zo kan de bouwkwaliteit van gebouwen verbeteren door minder bouwfouten en gebreken. Om dit te realiseren moet er vanaf het nieuwe jaar gewerkt worden met een opleverdossier Wkb. Dit opleverdossier bevat gegevens en bescheiden die volledig inzicht geven in de nakoming van de overeenkomst door de aannemer en de uitgevoerde werkzaamheden. Eerder dit jaar hebben wij een uitgebreid artikel geschreven over de nieuwe Wetgeving, welke hier terug te lezen is.

Werkzaamheden eenvoudig vastleggen

Bij ENK Software hebben wij een eenvoudige oplossing gevonden voor de registratie van de werkzaamheden en wordt er tevens voorkomen dat er dubbel werk wordt verricht. Wij hebben hiervoor een weloverwogen keuze gemaakt om een integratie te bouwen met Woub. Hiermee is het mogelijk om alle partijen continu te informeren over voortgang en/of wijzigingen van het project via een eenvoudig in gebruik zijnde website en een handige app voor alle partijen. Maar niet geheel onbelangrijk, door het verzamelen van deze gegevens is het mogelijk om het opleverdossier met één klik te exporteren naar een PDF-document.

Integratie vanaf oktober beschikbaar

De integratie is inmiddels helemaal afgerond en dat maakt het vanaf medio oktober mogelijk om bestaande gegevens vanuit ENK Software automatisch over te nemen in Woub. Denk hierbij aan relatie en werk-gegevens. Om de integratie al vanaf oktober beschikbaar te maken in de software, willen wij onze klanten alvast laten wennen aan hoe om te gaan met deze nieuwe Wetgeving. Tevens willen wij hiermee laten zien dat het op deze manier (met integratie) niet lastig hoeft te zijn om aan de Wkb te voldoen.

Aan de slag met Wkb

Wil je met jouw bedrijf ook zo snel mogelijk aan de slag met de nieuwe wetgeving Wkb? Wij praten je graag bij over hoe dit eenvoudig te realiseren is met ENK Software. Neem contact op voor meer informatie. Maak je nog geen gebruik van ENK Software? Vraag dan een gratis demo aan bij jou op locatie.